Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ

maestro michael

   Ο Μιχαήλ Ε. Μαρακομιχελάκης γεννήθηκε στο Τυμπάκι του νομού Ηρακλείου Κρήτης το 1972 και η γνωριμία του με την μουσική έγινε σε πολύ μικρή ηλικία. Σ’ αυτό βοήθησε η οικογενειακή του παράδοση, αφού οι παππούδες του ήταν γνωστοί καλλιτέχνες στην τοπική κοινωνία.Το πρώτο μουσικό όργανο με το οποίο ήρθε σε επαφή ήταν η Κρητική λύρα, αλλά στη συνέχεια, διευρύνοντας τη μουσική του εκπαίδευση ασχολήθηκε με την κιθάρα και το μαντολίνο, παρακολούθησε μαθήματα θεωρίας της Ευρωπαϊκής και της Βυζαντινής μουσικής, Ορθοφωνίας και πιάνου κ.α. Έτσι και μετά από πολλά χρόνια σπουδών σε Ελλάδα και εξωτερικό, είναι κάτοχος πανεπιστημιακού τίτλου μουσικών σπουδών, και ακόμα κάτοχος  των Πτυχίων Ωδικής, Ενοργάνωσης, Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας και Διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής, ενώ συνεχίζει τις μουσικές του σπουδές αποκτώντας Μεταπτυχιακούς τίτλους στη Διεύθυνση Ορχήστρας και Χορωδίας.

  Επίσης, έχει συγγράψει τα βιβλία με τους τίτλους «Μέθοδος μαντολίνου, Σύγχρονη διδασκαλία του οργάνου» το οποίο διδάσκετε σε μουσικά σχολεία, στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε ωδεία και μουσικές σχολές σε όλη την Ελλάδα. Ακόμα το βιβλίο με τίτλο «Αγαπημένες μελωδίες της Κρήτης» με καταγραφές τραγουδιών απ΄ όλη την Κρήτη. Η συγγραφική του δράση συνεχίζεται. Πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσουν τα νέα του συγγράμματα.

  Από μικρή ηλικία, από 16 μόλις ετών, ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική  και ειδικότερα με την Κρητική παραδοσιακή μουσική  και έχει συμμετάσχει σε πολλές δισκογραφίες διαφόρων καλλιτεχνών ενώ έχει και δικές του. Έχει συνεργαστεί  με τους σπουδαιότερους εκφραστές της Κρητικής μουσικής, όπως τους: Θανάση Σκορδαλό, Λεωνίδα  Κλάδο, Σπύρο Σηφογιωργάκη, Ροδάμανθο Ανδρουλάκη, Νίκο Σκευάκη, Νίκο Μανιά, Μανόλη Κακλή, Χαράλαμπο Γαργανουράκη, Μιχάλη Αλεφαντινό, Νίκο Γωνιανάκη και πολλούς άλλους. Ακόμα έχει πάρει μέρος σε πάρα πολλές πολιτιστικές και κοινωνικές  εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς επίσης και σε πολλές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Ήταν μέλος του Δ.Σ του Παγκρήτιου Συλλόγου Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής και μέλος του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου.

  Από το 2000 εργάζεται ως καθηγητής μουσικής στη δημόσια εκπαίδευση στην οποία πέρα από την καθαρά εκπαιδευτική διαδικασία, δημιουργεί πολυμελή μουσικά σύνολα με πολλές πρωτιές και διακρίσεις σε Κρήτη και Αθήνα, συνεργασίες με αλλά σχολεία της Ελλάδας, ηχογραφήσεις, εκδηλώσεις κ.α.

  Από το 2010 πραγματοποιεί πολλές πρωτοποριακές ιδέες του όπως η οργάνωση του Cretan Mandolin Festival στα πλαίσια του οποίου το 2012 γίνεται κάτοχος του Record Guinness για το «Μεγαλύτερο σύνολο μαντολίνων του κόσμου», όπως επίσης και η δημιουργία του Συνόλου Νυκτών & Τοξοτών Οργάνων Κρήτης, το 2011, του οποίου ηγείται ως καλλιτεχνικός διευθυντής και μαέστρος.

Comments are closed.