Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ


maestro michael

 

 

 

 

Ο Μιχαήλ Ε. Μαρακομιχελάκης κατάγεται από το Τυμπάκι Ηρακλείου Κρήτης. Η γνωριμία του με την μουσική έγινε σε πολύ μικρή ηλικία σ΄ αυτό βοήθησε η οικογενειακή του παράδοση.Το πρώτο μουσικό όργανο με το οποίο ήρθε σε επαφή ήταν η Κρητική λύρα.  Δώδεκα ετών εγγράφεται στο Ελληνικό ωδείο στην σχολή κλασικής κιθάρας οπου συγχρόνως παρακολουθεί και θεωρητικά  Ευρωπαϊκής και Βυζαντινής μουσικής. Από την δημοτική μουσική εκπαίδευση, έχει αποκτήσει πανεπιστημιακό τίτλο μουσικών σπουδών (Ελληνική παραδοσιακή μουσική) καθώς και δύο μεταπτυχιακούς τίτλους ως ειδίκευση στο καβάλ(βαλκανικά πνευστά) και στη Διεύθυνση Ορχήστρας και Χορωδίας. Από την  ιδιωτική μουσική εκπαίδευση (ωδεία) έχει  αποκτήσει τα Πτυχία Ωδικής, Ενοργάνωσης, καθώς και των  ανωτέρων θεωρητικών  Φούγκας-φυγής και Διπλώματος  Βυζαντινής  Μουσικής.

Έχει συγγράψει τα βιβλία με τίτλους:

«Μέθοδος μαντολίνου, Σύγχρονη διδασκαλία του οργάνου« (μέθοδο διδασκαλίας)

«Αγαπημένες μελωδίες της Κρήτης«(καταγραφές)

«Το ταξίδι της μουσικής»(Μουσικοπαιδαγωγικό σύστημα ΤΟΜΙ),

«Το πρώτο βιβλίο της Κιθάρας 1» (μέθοδος κιθάρας σειρά 4 βιβλία)

«Εύκολες Μελωδίες για λύρα λαούτο μαντολίνο»(καταγραφές)

«Η Κρητική Λύρα» (μέθοδο διδασκαλίας) 

  Από μικρή ηλικία, από 16 μόλις ετών, ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική  και ειδικότερα με την Κρητική παραδοσιακή μουσική  και έχει συμμετάσχει σε πολλές δισκογραφίες διαφόρων καλλιτεχνών ενώ έχει και δικές του. Έχει συνεργαστεί  με τους σπουδαιότερους εκφραστές της Κρητικής μουσικής, όπως τους: Θανάση Σκορδαλό, Λεωνίδα  Κλάδο, Σπύρο Σηφογιωργάκη, Ροδάμανθο Ανδρουλάκη, Νίκο Σκευάκη, Νίκο Μανιά, Μανόλη Κακλή, Χαράλαμπο Γαργανουράκη και πολλούς άλλους.Έχει πάρει μέρος σε πάρα πολλές πολιτιστικές και κοινωνικές  εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς επίσης και σε πολλές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Ήταν μέλος του Δ.Σ του Παγκρήτιου Συλλόγου Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής και μέλος του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου.

  Από το 2000 εργάζεται ως καθηγητής μουσικής στη δημόσια εκπαίδευση στην οποία πέρα από την καθαρά εκπαιδευτική διαδικασία, δημιουργεί πολυμελή μουσικά σύνολα με πολλές πρωτιές και διακρίσεις, συνεργασίες με αλλά σχολεία της Ελλάδας, ηχογραφήσεις, εκδηλώσεις κ.α.

  Από το 2010 πραγματοποιεί πολλές πρωτοποριακές ιδέες του όπως η οργάνωση του Cretan Mandolin Festival στα πλαίσια του οποίου το 2012 γίνεται κάτοχος του Record Guinness για το «Μεγαλύτερο σύνολο μαντολίνων του κόσμου». Την ίδια χρόνια δημιουργεί το Συνόλου Νυκτών & Τοξοτών Οργάνων Κρήτης του οποίου ηγείται ως καλλιτεχνικός διευθυντής και μαέστρος. Το 2015 δημιουργεί και παρουσιάζει την Μουσικοχορευτική Ομάδα 8χτώ. Το 2016 αναλαμβάνει την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μουσικής Σχολής Μαέστρο στη γενέτηρά του ενώ στελεχώνει και διευθύνει την Μεικτή Χορωδία Μαέστρο Τυμπακίου. Τέλος από το 2017 έχει αναλάβει την οργάνωση και διεύθυνση της Παιδικής- Νεανικής Χορωδίας Δήμου Μαλεβιζίου.

μρθοδο μαντολινουτο ταξιδι της μουσικηςτο πρωτο βιβλιο της κιθαραςη κρητικη λυραευκολεσ μελωδιεσαγαπημρνες μελωδιες